JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ta hjälp av Mittuniversitetet

Sedan starten för tio år sedan har 120 företag fått hjälp med produktutveckling av Mittuniversitetet. Blir det din tur den 12:e november?

– Vi startade Business Innovation Day för att goda idéer ska möta och få stöd av forskningen och leda till produkter och utveckling som är till nytta för samhället och näringslivet, berättar Mattias O´Nils på Mittuniversitetets forskningscenter STC och grundare av Business Innovation Day i ett pressmeddelande.

– En annan målsättning är att det ska vara enkelt att ta hjälp från oss, även när man inte vet vem man ska vända sig till. Att vi har kunnat ge 120 företag en hjälpande hand är väldigt glädjande, men vi är på jakt efter fler.

Under de tio år som Business Innovation Day ägt rum har 139 utmaningar presenterats för forskare från Mittuniversitetet och experter från innovationsmiljöerna Rise, BIZMaker, Bron Innovation, Peak Innovation och Propell. Tillsammans representerar de Västernorrland, Jämtland-Härjedalen och Gävleborg.

En av dem som deltagit är Anders Olsson vid konsultbolaget Eqlab, som i sin tidigare tjänst på järnvägsunderhållsföretaget Pandrol, kom till Business Innovation Day. Med sig hade han en idé om hur man med en smart kamera och AI kan upptäcka om det är fel på clip som fäster ihop järnvägsrälen.

– Tack vare Business Innovation Day fick vi möjlighet att framföra vår utvecklingsidé som forskare sen testade och utvecklade. Det är otroligt givande att få den här kontakten med forskare och vara med i processen när en produkt växer fram. Fler företag borde ta den möjligheten, säger Anders Olsson.

Den 12 november arrangeras nästa Business Innovation Day som är ett webbaserat event.

Mer information och anmälan finns här.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)