JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Stromforsorjning ALLA TAGGAR

Powerbox flyttar till Stockholm

I september 2018 brann den lokal i Gnesta som kraftspecialisten Powerbox nyttjade för utveckling, tillverkning och lagerhållning. Sedan dess har företaget letat ny lokal. Nu är beslutet taget – Västberga, sydväst om Stockholm, blir kraftspecialistens framtida hemort.

Epishines solcell i fyra produkter

Ett elektroniskt lås,  två trådlösa sensorer och en trådlös brandvarnare är bland de första produkter som använder Linköpingsföretaget Epishines inomhussolcell. Efter 25 års utveckling startade idag försäljningen.

Kraftfull Kalmarkonstruktion för ett mindre fotavtryck

I Kalmar har kraftspecialisten Flex Power Modules utvecklat en serie digitala DC/DC-moduler i åttabrickformat som levererar effektnivåer som tidigare krävt kvartsbricksformat. Modulerna frigör utrymme på kretskortet till annat, menar företaget.

Norskt batteri får dansk katod

Norska blivande batteritillverkaren Morrow ska tillverka en koboltfri katod på ett recept från danska kemiföretaget Haldor Topsøe. 

XP Power höjer effekten

Kraftspecialisten XP Power introducerar en serie programmerbara DC-aggregat som levererar hela 1500 W. Därmed kompletterar företaget sin PLS-familj med fem enheter som klarar högre effekt än tidigare.

Driver sensorn med vibration

Göteborgsföretaget Revibe Energy – som strömförsörjer trådlösa sensorsystem med energi från vibrationer – släpper inom kort en ny serie utvecklingspaket. De kommer i tre storlekar och täcker lite olika frekvensområden från 10 Hz upp till 100 Hz.

Krafttag från TDK-Lambda

Den japanska kraftspecialisten TDK-Lambda adderar ett flertal kraftmoduler till sin CUS400M-familj. Därmed täcker familjen utspänningar från 12 V till 48 V, och levererar 400 W vid forcerad luftkylning och 250 W vid konvektionskylning.

Ett litet kraftpaket från ST

ST Microelectronics har släppt en krets som integrera två asymmetriska GaN-transistorer med var sin optimerad drivare. Lösningen är klart mindre, lättare och effektivare än dagens kiselalternativ, hävdar företaget.

Maxim ger bärbart liv i solen

Maxim Integrated påstår sig ha släppt industrins minsta lösning baserad på solenergiskördning. Dess uppgift är att förlänga drifttiden hos tillämpningar där utrymme är en bristvara, såsom hos wearables och i framtida IoT-lösningar.

Svenska batterier i svensk MC

Cake ska använda batterier från Northvolt i sina lätta motorcyklar. Det har de skakat hand på.

Svenska Intelec blir del av Svensk Elektronik

Den 1 januari blir den ideella föreningen Svenska Intelec en ny sektion inom Svensk Elektronik. Branschorganisationen stärker därmed sitt kunnande inom kraftelektronik.

Teslas tyska fabrik kan växa till 250 GWh

Minst 100 GWh och på sikt kanske 250 GWh. Så mycket battericeller kan Teslas batterifabrik utanför Berlin komma att producera fullt utbyggd. 

Scania startar batteriproduktion i Södertälje

Scania investerar en miljard kronor i anläggningar för utveckling och produktion av batterier till sina elfordon. Investeringen är på minst en miljard kronor och kommer att sysselsätta 200 personer – mestadels internrekryterade.

Extrem konding får ny investering

Estniska superkondensatortillverkaren Skeleton Technologies laddar upp med ytterligare 41,3 miljoner euro från bland annat EIT InnoEnergy.

Prisvärd kraft på DIN-skena

Kraftspecialisten XP Power har lanserat tre serier AC/DC-aggregat som monteras på DIN-skena. De siktar på en plats i styrsystem för industrin och större byggnader.

Standard för säkra litiumbatterilager


SEK presenterar en säkerhetsstandard för litiumbatterier för energilager. Så om du kan checka för alla punkter så har du ett säkert batterilager? Nej, inte riktigt.

Tyska Teslor får nya batterierna först


Cylinderbatterier av det nya stora slaget kommer att sitta i Model Y som Tesla tillverkar i sin tyska fabrik nästa år. Det avslöjar Teslas vd Elon Musk.

Liten snål omvandlare

Texas Instruments har lanserat en buck/boost-omvandlare som påstås dra industrins lägsta ström i vila. Därmed kan batteritiden i IoT-enheter öka med upp till 50 procent, hävdar företaget.

Kraft för att styra robotar

Japanska Cosel – ägare av den svenska kraftspecialisten Powerbox – släpper en serie AC/DC-aggregat med tre utgångar som är skräddarsydda för robotstyrning och fabriksautomation. De har en uteffekt på 300 watt.

Solel ska bli säkert

Likströmskomponenter i en solcellsanläggning i industrier och bostadshus kan orsaka att jordfelsbrytare inte löser ut. Nu ska forskare vid Luleå tekniska universitet utreda problemet, allt för att förebygga allvarliga olyckor.

 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)