- Nu har vi fått upp KTH på kartan. Vi har visat att vår halvledarforskning håller internationell klass och att hela världen är intresserade av vad vi gör, säger konferensens ordförande Hannu Tenhunen, till vardags professor i elektroniksystemkonstruktion på KTH.
- Framgången gör det mycket lättare för oss att rekrytera världsledande forskare och professorer i framtiden, konstaterar vice konferensordförande Mikael östling, även han till vardags elektronikprofessor på KTH.
Under veckan hålls drygt 70 föredrag, och dessutom visas ett 50-tal skriftliga bidrag, så kallade posters. Fokus ligger på halvledare för telekom, såväl trådlös som trådbunden. Basstationsdesign, Bluetooth, analoga submikronhalvledare och kisel på isolator är några huvudpunkter. även bilelektronik och sensorer är framträdande teman.
- Vi har medvetet satt en nordisk prägel på konferensen, bland annat genom att bjuda in talare inom trådlöst och sensorer. Det blev en del protester, men de tystnar nog nu när så mycket folk kommit hit, säger Tenhunen.
Av de 450 deltagarna kommer runt 120 från de nordiska länderna, 70 från Tyskland, 50 från USA, 40 från Japan, 30 från Storbritannien och ett 20-tal från Frankrike, Holland och Belgien.
Konferensen avslutas på fredag.
Adam Edström