- Det är förstås en utmaning, samtidigt som det är en naturlig fortsättning på det jobb jag har idag, som affärsområdesansvarig på kontraktstillverkaren Kitron. Och så slipper jag pendla - idag kör jag mellan Katrineholm och Karlskoga varje dag.
Men kablage är en tuff bransch, eller hur?
- Jovisst, det är en prispressad bransch, och det är svårt att konkurrera med Estland eller Polen. Många av våra branschkollegor har en partner i ett låglöneland i Baltikum eller Östeuropa. Det har inte vi, men det är nödvändigt att skaffa.
- Kunderna kräver ofta komplett utbud - vi ska kunna ta hand om allt från småserier till längre uppdrag. Med rätt partner kan man göra en del hemma och lägga de stora serierna i Östeuropa.
Kabelprefektion har nyligen rekonstruerats efter att ha gått i konkurs i somras. Ny ägare är riskkapitalbolaget Svenskt Rekonstruktionskapital. Vad finns egentligen kvar i Kabelprefektion?
- Det är ett gammalt anrikt bolag, med ganska bra kundbas även om den behöver breddas. Medarbetarna är kunniga och maskinparken är bra.
- En stor fördel för mig är också att förre vd:n Michael Åkesson blir kvar i bolaget, som produktionschef. Jag har också fått bra stöttning från de nya ägarna.
Idag jobbar 30 personer på företaget. Är det lagom många?
- Man kommer långt med 30 personer. Ambitionen är förstås att öka försäljningen, och jag tror att det går med befintlig personalstyrka, förutsatt att vi hittar rätt partner.
Till sist - vad betyder ordet "prefektion"?
- Bra fråga! Jag vet faktiskt inte. Men det måste jag förstås ta reda på.
Adam Edström