JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Senseair utmanas av Vinnova

Senseair utmanas av Vinnova

Vinnovas storsatsning på sensortillverkning (länk) banar väg för Senseair – som utvecklar gassensorer baserade på ir-teknik i Delsbo. Samtidigt ställs företaget inför nya utmaningar när det gäller möjligheten att expandera.
Framgångarna för Senseair fortsätter. I fjol utsågs företaget bland annat till årets optronikföretag av branschorganisationen Swedoptronics (länk). Likaså fick trion Senseair, Autoliv och Hök Instrument ytterligare två års forskningsmedel från den amerikanska nykterhetsorganisationen DADSS för utveckling av nästa generations alkolås (länk). Och nu ingår företaget i Vinnovas storsatsning på sensortillverkning.

Men framgångarna skapar också utmaningar. Sedan årsskiftet har företaget anställt över tio personer. Samtidigt står företaget inför en potentiell kraftig expansion i och med steget in som underleverantör till bilindustrin. Det kräver fler kvalificerade medarbetare –  men idag är det ett stort problem att hitta lämplig arbetskraft för företag som vill expandera i regionen.

För att stödja sensorsatsningen har Hudiksvalls kommun inlett ett nära samarbete med bland andra Region Gävleborg, Länsstyrelsen och Fiber Optic Valley.


– Målet är att ha kvar produktion och FoU-avdelning i Delsbo, då detta både är bra för företaget och bidrar med tillväxt för Sverige och bygden. En av utmaningarna med detta mål är dock att lyckas med rekrytering av de experter och ledare Senseair nu behöver, säger Hans Martin, grundare och forskningschef på Senseair.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)