JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Miljoner till svensk sensortillverkning

Miljoner till svensk sensortillverkning

Vinnova satsar 31 miljoner kronor på volymtillverkning av innovativa gassensorer inom forskningsprogrammet ”Utmaningsdriven Innovation – samhällsutmaningar som tillväxtmöjligheter”. Projektet täcker allt från produktion till produktutveckling.
Utmaningar inom samhället medför affärsmöjligheter för svenska företag – det är själva idén bakom Vinnovas beslut att arbeta mer utmaningsdrivet. Att stötta en effektiv produktionsprocess ligger i linje med detta, och ett av projekten som nu får stöd syftar till att skapa förutsättning för volymtillverkning av framtida gassensorer.
 
KTH och memsfoundryt Silex deltar i projektet. Det gör också Maquet som utvecklar syrgassensorer, Hök Instrument som är specialliserat på koldioxidsensorer,  Aerocrine som utvecklar NO-sensorer för  astmabehandling, samt Autoliv och Senseair som båda arbetar med alkolås för bilar.

Sensortillverkarna ska i samarbete med KTH ta fram utvecklingsbara produktionssystem, men också utveckla smarta byggsätt och demonstrera nästa generations memsbaserade gassensorer.

− Vi behöver stärka och samordna insatser för att bibehålla en konkurrenskraftig produktion av högteknologiska produkter i Sverige, samt leda den framtida utvecklingen inom flexibel automation och skalbara produktionsprocesser. Sverige är unikt positionerat att leda den utvecklingen, säger Hans Martin, grundare och forskningschef på Senseair i ett pressmeddelande.

Vinnovas program Utmaningsdriven innovation pågår fram till år 2014.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)