JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Irnova släpper utvecklingskit

I början av åter lanserade svenska Irnova sina första egna IR-moduler. Nu kommer företaget med utvecklingskort både till modulerna och företagets infraröda detektorer.
Bildsensorspecialisten Irnova bildades för ett och ett halvt år sedan då verksamheten kring IR-detektorer, kallade QWIP (quantum well infrared photodetectors), knoppades av från forskningsinstitutet Acreo. Sedan dess har företaget även lanserat egna kompletta IR-moduler (se länk).

Nu tar företaget ytterligare ett kliv och erbjuder utvecklingskort för sina fokalplansmatriser och moduler – allt för att det ska bli lättare att komma igång och utveckla med företagets produkter. En fokalplansmatris består av en QWIP-detektorer monterade med en utläsningskrets på ett keramiskt substrat och utgör grunden i en bildsensormodul.

Utvecklingskorten är modulärt byggda. De består av ett AD-omvandlingskort – byggt av Irnova i diskreta kretsar – som kan kombineras med en förförstärkare som är anpassad till den utläsningskrets som används för en specifik detektor. Som tillval går det att få programvara för bildinsamling. Priserna för de olika korten är ännu inte angivna.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)