JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inofficiell X-Fest i Stockholm
Det blir inget officiellt stopp i Stockholm när FPGA-bjässen Xilinx nu spikat turnéschemat för sin användardag kallad X-Fest. Den körs tillsammans med distributören Silica vars lokalkontor i Stockholm dock beslutat sig för att inte lämna de svenska användarna lottlösa.
– Man har valt att dra ned och då ordnar vi en egen variant i december med samma material, säger Bill Österlund på Silicas Sverigekontor.

Det är en kraftigt bantad X-Fest som startar på Xilinx hemmaplan i San José den 6 oktober. Endagsevenemanget stannar till på ytterligare 35 platser runt om i världen.

Senast det begav sig, hösten 2007, hölls X-Fest på hela 90 platser runt om i världen varav 25 i Europa inklusive alla de nordiska länderna.

I årets upplaga blir det bara 11 stopp i Europa, bland annat slopas Stockholm och Helsingfors. Närmaste orter med ett officiellt X-Festarrangemang för svenska FPGA-konstruktörer är Oslo den 5 november och Århus den 1 december.

Fokus liger på de nya familjerna Virtex-6 och Spartan-6. men även andra leverantörer som Cypress, Intel, Maxim, NXP, Texas Instruments och Tyco deltar i evenemanget (länk).

Arrangemanget i Stockholm kommer dock att ha andra partners än det globala.

– Förutom Xilinx är det klart med Analog Devices och Intel och så räknar vi med två till, Bill Österlund.

Evenemanget äger rum i december och antagligen körs det i Silicas lokaler i Sundbyberg.

– Det blir två spår och vi kommer att använda Xilinx material från X-Fest även om det troligen blir våra egna killar som kör presentationerna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)