JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 20 miljoner till öppenkod i fordon
Det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform har investerat 20 miljoner kronor i göteborgsbaserade Pelagicore, specialist på öppna system för underhållningssystem i fordonsindustrin.
Pelagicore grundades så sent som 2009 men har på kort tid etablerat sig som en viktig spelare inom öppna system för fordonsindustrin, främst inom underhållning eller IVI, in-vehicle infotainment som branschtermen lyder. Bolaget deltar i ett konsortium för ändamålet kallat Genivi grundat av BMW, och är också medlem i Linuxstiftelsen med uppdraget att trimma Linux som plattform för området (länk).

Med pengarna från Fouriertransform ska Pelagicore fortsätta på den inslagna vägen, det vill säga expandera än mer mot fordonsindustrin och utöka utvecklingen av underhållningsplattformar för fordon baserade på öppenkod.

– Öppen källkod är fortfarande ett nytt men starkt växande segment inom fordonselektroniken. Vår investering kommer att stärka Pelagicore så att vi tillsammans kan fortsätta bygga en konkurrenskraftig global spelare, säger Per Nordberg, Fouriertransforms vd, i ett pressmeddelande.

Affären gör Fouriertransform till största delägare i det tio personer starka bolaget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)