Smiths favoriter är, utan inbördes ordning, Nvidia, Samsung, ST Microelectronics och Broadcom.
Nvidia är enligt honom det företag som har den tydligaste visionen kring framtidens heterogena processorarkitektur, i hård konkurrens med Arm som dock inte säljer några kretsar och därmed inte platsar i uppräkningen enligt hans sätt att se. I slaget mellan homogena processorarkitekturer, det vill säga pc-världen, och den heterogena mobilvärlden så satsar Smith sina pengar på den senare.
Samsung hamnar på listan tack vare sin minnesexpertis. I det nuvarande skiftet mot 3D-arkitekturer där minneskretsar staplas ovanpå logik och alltid är påslagna talar för Samsung, menar Smith, då bolaget är ledande inom ickeflyktig teknik. Samsungs styrka inom system på kisel kommer också till sin rätt i skiftet, konstaterar han.
ST Microelectronics hör till Smiths favoriter då dess konstruktörer enligt honom varit snabbast på att ta till sig ny metodik sedan slutet av 1990-talet. Att bolaget inte alltid lyckats på marknaden har enligt Smith inte varit ingenjörernas fel. Inte minst den stora mängden talare från företaget vid internationella halvledarkonferenser indikerar djupet av kompetensen, säger han.
Broadcom, slutligen, är det företag som enligt Smich bäst lyckats automatisera flödet av analoga element i blandat analog-digitala konstruktioner och system på kisel. Detta ger bolaget en stark konkurrensfördel då det analoga inslaget ökar och storleken på de analoga blocken växer.
– Konstruktion är idag varje företags viktigaste konkurrensmedel. En tydlig bild av framtiden och ett konstruktörsteam som kan ta visionerna till verklighet är nyckeln till framgång, kommenterar han urvalet på sin blogg (länk).