JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synopsys köper mer verifierings-IP
EDA-bolaget Synopsys har köpt verifieringsspecialisten Nsys och får därmed tillgång till världens mest omfattande bibliotek av IP-block för verifiering.
Större och mer komplexa system på kisel innebär också större och mer komplexa verifieringsutmaningar, vilket ökar behovet av färdiga IP-block på området. Så motiverar Synopsys köpet av Nsys, ett indiskt bolag med verksamhet även i USA.

Nsys är specialister på så kallad VIP, verifierings-IP, och har enligt egen uppgift världens mest omfattande bibliotek av sådana block. Ett VIP innehåller en funktionell modell av alla protokoll på och utanför chipset, vilket låter verifieringsingenjörern testa hur exempelvis gränssnitt uppfyller standarder och hur konstruktionen interagerar med andra iP-block på kiselsystemet.

Synopsys hade redan före köpet ett omfattande VIP-bibliotek, men säger sig nu kunna hantera alla vanligt förekommande gränssnitt. Företaget kommer också utöka sin samling metodikmanualer med en bok om protokolltestning.

– Synoopsys har varit industriledande inom innovationer för System Verilog, prestanda, kapacitet, metodik och buggletning de senaste 15 åren. Vi ser fram emot att bli en del av Synopsys så att vi kan arbeta tillsammans på nya lösningar för kundernas växande verifieringsutmaningar, säger Nsys grundare och vd Atul Bhatia i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)