JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kickstarter kommer till Sverige
Du har säkert sett något av alla de kreativa och i vissa fall galna projekt som sökt finansiering via nätsajten Kickstarer. Från de 21 oktober går det att be om bidrag i kronor till svenska projekt.
Det finns runt 800 plattformar runt om i världen för att samla in pengar till allt från böcker och konserter till fiffiga elektronikprylar. I Sverige har vi till exempel kunnat gå via FundedByMe som drog igång redan i mars 2011.

Kickstarter finns idag förutom i USA även i Kanada, Australien, New Zealand och Nederländerna. Men Kickstarter når ut i hela världen och förhoppningsvis blir det därmed enklare att hitta finansiering. I varje fall om du beskriver projektet på engelska även om det inte är något krav.

I utbyte mot att du får exponering på Kickstarter så får du betala 5 procent av den insamlade summan om du når ditt uppsatta mål och projektet därmed kan genomföras. Dessutom tar kortföretagen som förmedlar betalningarna också en avgift.

Projekt som finansierats via Kickstarter är till exempel superprocessorn Adapteva och Red Pitaya vars Zynqbaserade kort fungerar som oscilloskop, vågformsgenerator, FFT-analysator och PID-regulator.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)