JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första dedicerade inkubatorn för halvledare

Första dedicerade inkubatorn för halvledare

Idag är det näst intill omöjligt att hitta finansiering för ett uppstartsföretag i halvledarbranschen, ett problem som lett till ytterst få nystartade bolag inom området. Det enligt tre veteraner från Silicon Valley som startar Silicon Catalyst, en dedicerad inkubator för just halvledarbolag.
– Det finns alla möjligheter just nu att hitta på något nytt inom halvledarområdet eftersom alla nya tillämpningar kommer att krävva innovativa halvledare, säger Mike Noonen som är chef för Silicon Strategies.

Han har tidigare arbetat på Global Foundries och NXP.

Områden som han ser behöver nya typer av halvledarkretsar är IoT, biotech, elektroniska accessoarer, energisektorn, transportområdet och såklart mobil kommunikation.

Projektet har redan från start fått uppbackning från EDA- och IP-företaget Synopsys, test- och mätjätten Keysight och foundryt TSMC. Men det handlar inte i första hand om kapital utan verktyg, tjänster och praktisk hjälp för att få fram en första prototyp.

Inkubatorn vänder sig primärt till företag med färre än tio anställda och som har fått under 2 miljoner dollar i finansiering. Förutom arbetsplatser får de företag som antas upp till en halv miljon dollar i kapital plus tillverkning, tjänster och annan nödvändig utrustning till ett värde av 1 till 2 miljoner dollar.

Silicon Catalyst har som ambition att ta in tio företag per år mot ett delägarskap på upp till 20 procent. Erbjudandet gäller uppstartsbolag i hela världen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)