JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 6 juli 2020 VECKA 28
Thomas Säwensten är tillbaka i elektronikindustrin. Nu kör han igång i egen regi, där hans företag – Säwensten Sales & Marketing – blir agent för japanska Koa, en välkänd tillverkare av framförallt motstånd och induktanser. Tanken framåt är att utöka produktportföljen, till en början med fokus på  passiva komponenter.  
I Europa har Koa ett kontor utanför Hamburg som Thomas Säwensten är knuten till. Där finns lager som servar hela Europa. Likaså finns ett 40-tal anställda som jobbar med sälj- och teknikstöd.

– Utöver detta har Koa valt att ha agenter i varje region som sköter försäljningen till alla företagets direktkunder samt supporten till företagets distributörer, förklarar Thomas Säwensten.

Koa - Japanska Koa har drygt 20 tillverkningsenheter i Asien där företaget tillverkar olika typer av motstånd och induktorer, inte kondensatorer. I portföljen finns även en hel del skyddskretsar, liksom LTCC-substrat som står för Low Temperature Co-fired Ceramics. LTCC är ett keramik-substrat i flera lager som man kan integrera passiva kretsar.Koa tillverkar kundanpassade LTCC-substrat med integrerade motstånd. Företagets största konkurrenter är Vishay och koreanska Yago.
I Europa distribueras Koas produktportfölj av TTI, Rutronik och Future. I Norden har företaget även knutit till sig Elfa som lokal distributör.
 
Fram till nyligen har den japanska tillverkaren representerats av Elektronikgruppen i Norden – ett samarbete som pågått i runt 40 år, men som nu avbrutits.

– Så nu har jag fått möjligheten att bli agent för Koa i Norden och Baltikum, vilket är extra kul eftersom jag känner företaget väl sedan tiden när  jag jobbade på Elektronikgruppen. Då var Koa en av våra större leverantörer som jag hade mycket samarbete med.

Thomas Säwenstens agentuppdrag med Koa har redan dragit igång så smått, då avtalet mellan de två rullat sedan den första maj i år.

– Nu börjar jag med Koa, sedan kommer jag att knyta till mig ytterligare några leverantörer som kompletterar Koas sortiment inom passivt. Det är inte spikat hur det kommer att se ut än, men det är en utveckling som Koa också gärna ser, förklarar Thomas Säwensten.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)