JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 2 juli 2020 VECKA 27

För tre år sedan drog Kraftforum igång i Göteborg. Nu är det klart att konferensen vuxit sig så stark att det är dags för ett arrangemang i Stockholm. Konferensen går av stapeln på Kistamässan parallellt med SEE 2016, på öppningsdagen den 19 april.

– Vi är verkligen glada över att vi lyckats etablera det här samarbetet med Kraftforum. Det är en högklassig och aktuell konferens och tillsammans skapar vi goda synergieffekter för våra respektive besökarmålgrupper, säger Magnus Eriksson, projektchef för SEE-mässan.

I fjol arrangerades Kraftforum för tredje året i rad. Då tog konferensen steget från Ericssons lokaler på Lindholmen i Göteborg, till mässan Elektronik 2015 (länk).

Fram tills dess hade Kraftforum en mycket stark lokal anknytning till Västsverige – men redan då var dörrarna vidöppna för ytterligare expansion, vilken nu alltså är ett faktum.

– Intresset under dessa tre år har gått från 60 till 300 besökare vilket är väldigt roligt. Vi ser verkligen fram emot att nu också starta upp nätverkandet i Stockholmsområdet, säger Martin Andréasson, en av initiativtagarna till Kraftforum.

Grundtanken med Kraftforum är att vara en nätverksplats för alla som håller på med kraft och strömförsörjning och närliggande teknikområden från 400 mV till 400 kV. Hela iden är att ge konstruktörer, systemingenjörer, inköpare och forskare ett tillfälle att utbyta information över företagsgränser.

– Ett ingenjörssamarbete mellan exempelvis Volvo och Ericsson främjar utvecklingen för båda företagen, de konkurrerar inte med sina produkter men har gemensamma utmaningar. Genom att utbyta erfarenheter kan problem lösas snabbare och alla bolagen kan utnyttja samma idéer i sin utveckling, säger Martin Andréasson.

Kraftforum i Stockholm pågår en dag, den 19 april. Här bjuds på seminarier och workshops där talare delar med sig av sin spetskompetens.

Än så länge är inte agendan spikad. Men här kan du anmäla dig till konferensen och sedan hålla koll på när agendan uppdateras med talare (länk).

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)