JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snart släpper Volvo ratten

I september fick biltillverkaren Volvo grönt ljus för att börja testa självkörande bilar i Göteborg. Villkoren var dock så hårda att man inte kunde prata om självkörning. DI Digital avslöjar nu att Transportstyrelsen snart tillåter att hastigheten ökar till 80 km/h och att föraren släpper ratten.

Redan förra året skulle Volvo ha hundra självkörande bilar i ett ambitiöst fältförsök i Göteborg kallat Drive Me. Så blev det inte. Tillståndet kom först den 14 september i år och var villkorat av att det alltid måste finnas en utbildad förare i bilen med minst en hand på ratten. Bilen får inte heller köra fortare än 60 km/h när självkörningen är aktiv.

DI Digital har tagit del av dokument daterade den 5 november där Volvo Cars ansöker om att öka maxhastigheten, att föraren ska få släppa ratten och att testbilen ska få göra filbyten på egen hand.

Varken Transportstyrelsen eller Volvo Cars har kommenterat uppgifterna men DI Digital skriver att Volvo kommer att få grönt ljus för de utökade testerna inom kort.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)