JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snyggare och bättre i solen

Vår svenska solcellsstolthet – Midsummer i Järfälla – har tagit ytterligare ett effektivitetskliv i sommar. Det handlar om en ny teknik som ökar solcellernas effekt och samtidigt ger ett mer diskret utseende, menar företaget.

Tekniken som Midsummer lanserat i sommar kallas Power Mesh Technology. De linjer som annars syns på solcellerna är ersatta av ett tunt tätt rutnät.

Resultatet är dels en lägre resistiv förlust i solpanelerna, och dels en högre ström eftersom rutnätet skuggar den aktiva ytan mindre än de synliga linjerna tidigare gjort. Enligt Midsummer ökar förändringen den genomsnittliga moduleffekten med upp till 10 procent.

Samtidigt påpekar företaget att solpanelerna blir ännu mer attraktiva. Redan tidigare har ett säljargument för de svenska solpanelerna varit deras utseende – de har ansetts vara diskreta vid en jämförelse med alternativen.

– Att de nu blir ännu mer visuellt osynliga och effektiva känns väldigt lovande. Vi tror och hoppas att detta kommer att skapa ett ännu större intresse för våra produkter, säger Sven Lindström, vd på Midsummer i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)