JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Göteborg blir europeiskt centrum för EcarX

Kinesiska EcarX, som utvecklar system för uppkopplade bilar och delvis ägs av Geely, fplacerar sitt Europakontor i Göteborg. Det kan skapa upp till hundra arbetstillfällen, skriver Business Region Göteborg.

EcarX har utvecklat en del av den teknik som används av Lynk & Co och andra bilmärken inom Geelykoncernen. Fokus för det nya Göteborgskontoret blir infotainment, navigering och röststyrning.

Peter Rogbrant

– EcarX är bara fyra år gammalt men har redan gjort många enastående prestationer, säger Peter Rogbrant, vd för det svenska dotterbolaget och med en bakgrund inom fordons-, teknik- och spelindustrin.

– Bolaget har i dag en ledande ställning på den kinesiska marknaden, med en stark och unik ekosystemuppbyggnad som ligger långt fram inom människa–maskin-gränssnitt (HMI), konnektivitet och infotainment. Skapandet av EcarX EU är ett naturligt nästa steg för att företaget ska kunna fortsätta växa, utnyttja nya affärsmöjligheter och locka till sig branschens största talanger.

Planen är att anställa mellan 70 och 100 personer under året.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)