JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första Volvon som uppdateras via luften

Inom kort kommer ägare av Volvos elbil XC40 Recharge att få mjukvaruuppdateringar via mobilnätet. Förarna måste dock godkänna varje uppdatering innan den genomförs.

Nya funktioner, förbättringar av infotainmentsystemet och buggfixar är några saker som man sedan länge har löst med mjukvarauppdateringar. Hittills har man varit tvungen att åka till en verkstad för att få den nya mjukvaran installerad. Alla som har en XC40 Recharge kommer att slippa det, istället sker det automatiskt och oberoende av var i Europa bilarna befinner sig.

Den första uppdateringen som snart släpps kommer bland annat att ge en kortare laddtid och längre räckvidd. Även infotainmentsystemet ska bli bättre genom en uppdaterad version av Android.

Andra saker som uppdateras är Bluetoothuppkopplingen i bilen, klimatanläggningen, den digitala instruktionsboken liksom kamerasystemet som ser runt hela bilen.

Föraren måste dock alltid godkänna uppdateringarna innan de installeras.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)