JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gapwaves får förtroende inom trafikövervakning

Göteborgsföretaget Gapwaves – som utvecklar vågledarbaserade antenner – fick i november förra året i uppdrag att leverera prototypantenner för trafikövervakning. Nu kommer en uppföljningsorder på formsprutade antenner för 77 GHz värd cirka 2,3 miljoner kronor.

När den första ordern kom i slutet av förra året konstaterade Gapwaves att företaget tagit ett första steg in i ett nytt användningsområde med sina antenner för 77 GHz: trafikövervakning.

Det handlar om en mindre aktör som velat utvärdera en vågledarbaserad antenn för olika typer av radar för trafikövervakning. Nu vill kunden ha mer av Gapwaves, som därmed ska konstruera, utveckla och tillverka hundra stycken formsprutade antenner som sedan ska användas för högupplöst radar för att övervaka trafiksituationer.

– Dessa nya radarvertikaler är segment i snabb tillväxt och vi ser att vi har en teknologi som kan vara med och forma nästa generations radarprodukter, konstaterar Lars-Inge Sjöqvist i pressmeddelande.

Planen är att antennerna ska levereras under årets fjärde kvartal.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)