JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Didi kör vidare med Volvo

För ett år sedan inledde kinesiska Didi ett försök i Shanghai där ett antal XC60 från Volvo utrustats med företagets självkörningsteknik. Nu går företagen vidare men med den större modellen XC90 i kombination med den uppdaterade självkörningsplattformen Gemini.

– Vårt strategiska samarbete med Didi Autonomous bekräftar vår ambition att vara en prioriterad samarbetspartner för världens ledande taxibolag, säger Volvos vd Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

Företaget har sedan tidigare samarbeten med Waymo och Baidu. Går man längre tillbaka i tiden finns även Uber på kundlistan.

Enligt dagens avtal ska Volvo leverera ett antal XC90 med nödvändiga backupsystem för bland annat styrning och bromsning. Dessa ska sedan utrustas med Didis nya självkörningsplattform Gemini.

Avsikten är Didi ska använda dessa bilar för taxiverksamhet.

– Vi tror att delade nätverk av självkörande elbilar kommer att bli ett viktigt inslag i den framtida stadens transportsystem för att kunna nå högsta möjliga säkerhet och hållbarhet. Detta är skälet till att vi bygger ut våra samarbeten med ledande företag inom den globala fordonsindustrin, säger företagets vd Bob Zhang i pressmeddelandet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)