JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Henrik blir vd för Seel

Henrik Svenningstorp blir vd för bolaget Seel – Swedish Electric Transport Laboratory – som ska bli en testbädd för elektrifierade fordon och farkoster. Nu börjar bygget av tre olika testanläggningar i Sverige, och om två år ska företaget stå på egna ben.

Henrik Svenningstorp har varit projektledare för Seel i fyra år, och nu har han blivit erbjuden vd-stolen på företaget som är samägt av forskningsinstitutet Rise och Chalmers.

Fram till våren 2023, då planen är att inviga Seel, är det ett etableringsprojekt med statligt stöd. Därefter ska bolaget överleva på egna meriter.

I skrivande stund håller Seel på att upphandla utrustning till sina tre anläggningar – en i Säve, en i Borås och en i Nykvarn.

Företagets kompetens blir mätteknik, mätmetodik och analys av de komponenter som behövs för elektrifierad framdrivning av olika fordon och farkoster.

I kommande utgåva av magasinet Elektroniktidningen kan du läsa en längre artikel om Seel, där Henrik Svenningstorp berättar om nuläget och om hur verksamheten är tänkt att fungera i framtiden.

Henrik Svenningstorp har arbetet 20 år inom fordonsindustrin, där drygt halva tiden har handlat om elektrifierade fordon. Han har bland annat arbetat på AB Volvo med hybridfordon, hybridbussar, helelektriska fordon och elvägar.

På AB Volvo Powertrain har han dessutom varit programchef för den tidiga utvecklingen inom elektromobilitet och alternativa bränslen. Likaså har han arbetat med teknikutveckling och elektrifierade produkter på Cevt.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)