JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Göteborgsföretaget Chargenode, som har utvecklat ett system som dynamiskt kan fördela effekt till ett antal laddbara bilar, köper laddoperatören Origo. Därmed blir företaget en av de största inom elbilsladdning i Sverige, med över 12 000 laddpunkter.

Kristian Sandahl

– Opigo är ett perfekt komplement till Chargenodes egna erbjudande för storskaliga laddsystem. Tillsammans kan våra kunder alltid får den bästa laddlösningen oavsett om det innebär traditionella laddboxar, Chargenodes laddsystem eller en kombination av båda, kommenterar Kristian Sandahl, vd på Chargenode, i ett pressmeddelande.

Enköpingsföretaget Opigo, grundat 2019, har utvecklat mjukvaran EVcore som idag används i över  7000 laddpunkter.

Så laddar Chargenode med central kraftenhet.

Företaget återförsäljer laddboxar från ett flertal tillverkare och tar ansvar för allt från projektering till installation och drift av laddpunkter. På kundlistan finns företag och bostadsrättsföreningar med behov av storskaliga laddsystem.

Chargenodes system är däremot inte baserat på distribuerade laddboxar, utan en central kraftenhet som dynamiskt kan ladda många bilar samtidigt.

Magnus Lind

– Förvärvet innebär att Opigo kommer kunna erbjuda Chargenodes laddsystem och vi blir först i Sverige med att erbjuda både laddboxar och Chargenodes lösningar i en gemensam laddtjänst för kunder, säger Magnus Lind, vd på Opigo i pressmeddelandet.

Ambitionen är att ha en gemensam mjukvara och laddtjänst klar att använda mot  slutet av detta år.

Här kan du läsa en längre artikel om Chargenode och företagets teknik (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus