JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 23 september 2020 VECKA 39
Energibolaget Fortum driver sedan två år tillbaka ett projekt kring elbilar och infrastruktur för laddning. En bred övergång till elbilar kräver enkel laddning, menar företaget, som tror att ultrasnabb laddning på 5–6 minuter blir ett komplement till laddning med vanlig hushållsel.
Fortum samarbetar med flera företag, exempelvis Mitsubishi, Valmet Automotive och oljebolaget Preem inom ramen för Elbilsprojektet. Syftet med projektet är att utvärdera tekniska lösningar för laddning och betalning. Budskapet är att det måste vara enkelt för användaren. Därför tror Fortum på ultrasnabb laddning som ett komplement i framtiden.

– Ur ett konsumentperspektiv tror vi att ultrasnabb laddning är ett intressant komplement, säger Emilia Käck på Fortum.

Hon förklarar att företaget delar upp laddningsalternativen i fyra steg, där det första och viktigaste är laddning med enfas 230 V, alltså vanlig hushållsel. Steg två är medelsnabb laddning med trefas och något högre strömstyrka. Steg tre handlar om effekter på 50 till 75 kW och betyder att det tar runt en halvtimme att få full tank, medan det sista alternativet är ultrasnabb laddning på 5–6 minuter och 250 kW.

– I de två sista laddningsalternativen talar vi om likström som ska överföras till bilen, inte växelström. Då sitter laddaren i laddstationen och inte i bilen som i de fall då växelström används för att ladda.

En kombination mellan långsam och ultrasnabb laddning är det som främst intresserar Fortum. Anledningen är, kan man gissa, att så lite som möjligt rubba bilistens beteende. Den extremt snabba laddningen ska ske på drivmedelsstationer, likt dagens bensinmackar.

Ultrasnabb laddning är tänkt både för elbilar och laddhybrider, men kräver ytterligare utveckling på batterisidan samt standardisering.

– Vi tror att det eventuellt blir tal om två uttag för laddning, ett på vardera sidan om bilen, säger Emilia Käck.

Någon prognos på när i framtiden ultrasnabb laddning blir ett reellt alternativ och hur stor extrakostnaden blir för bilägarna vågar Fortum dock inte ge.


Läs även: Först rejäla batterier och laddarstolpe
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)