JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fairchild letar köpare
Flera rykten om samgående i halvledarbranschen snurrar i luften idag. Om man får tro nyhetsbyrån Bloomberg så letar Fairchild en köpare – både On Semiconductor och Infineon påstås föra diskussioner med företaget. Likaså talar Analog Devices och Maxim om ett samgående, vilket ETN redan rapporterat.
Fairchild Semiconductor har anlitat Goldman Sachs Group för att få hjälpa att hitta en köpare, hävdar Bloomberg som även menar att företaget just nu befinner sig i diskussioner med potentiella köpare såsom ON Semiconductor och Infineon.

Infineon satsar visserligen starkt på att bygga upp sin verksamhet inom power management. Företaget slutförde exempelvis köpet av International Rectifier så sent som i januari i år. IR har likt Infineon en stark portfölj inom krafthalvledare, men det som främst lockat Infineon är IR:s expertis inom galliumnitrid, GaN, för krafthalvledare. Varför Infineon är intresserat av Fairchild är inte klockrent. Kanske på grund av företagets kompetens inom kiselkarbid, fast det antagandet är tveksamt.

Enligt Bloomberg har representanter från ON Semiconductor och Infineon avböjt att kommentera, medan talesmän för Fairchild och Goldman Sachs inte svarat på förfrågningar om kommentar.

Även Analog Devices och Maxim har inlett samtal om ett samgående (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)