JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson spår smartmobilens död

Ericsson spår smartmobilens död

Skärmen är ett opraktiskt gränssnitt som inom fem år kommer att ha ersatts med en elektronisk assistent. Antagligen pratar vi med den och kanske har den också ett visst mått av intelligens, spår Ericsson i rapporten 10 Hot Consumer Trends 2016.

Att smartmobilen är på väg ut hänger samman med att det i många situationer är opraktiskt att knappa på skärmen, som när man kör bil eller lagar mat. Då skulle en elektronisk assistent som man inte behöver ta fram ut fickan fungera bättre.

Eftersom artificiell intelligens är på väg att bli verklighet är det inte otroligt att assistenten kan råda oss eller undervisa oss.

Ericsson Consumer Lab har sammanställt olika undersökningar som gjorts om konsumenters önskningar och kokat ned det till tio punkter:

Strömmande media är en självklarhet, både för att konsumera underhållning och för att dela med oss av det vi upplever. Och i förlängningen även prylar när delningsekonomin blir vardagsmat.

Andra saker som vi uppenbarligen tror kommer att hända är att det smarta hemmet blir verklighet där alla apparater är uppkopplade. Vi tror också att sjukvården blir allt mer uppkopplad så att vi i många fall kan vårdas i hemmet.

Däremot verkar vi inte tro att branschen klarar säkerhetsfrågan, vi räknar enligt rapporten med att bli hackade.

Det här och mycket mer kan du läsa om i Ericsson nya trendrapport som går att ladda ner här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)