JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ABB:s svenska forskningscenter – Corporate Research i Västerås – firar hundra år idag. Under dagen har företaget också invigt sin nya tillväxthub SynerLeap, tänkt att skapa ett ekosystem för den digitaliserade industrin.

ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer, den svenska kungen och energiministern Ibrahim Baylan deltog under firandet tillsammans med över 200 andra gäster.

På programmet stod bland annat transport med elbussar från Volvo laddade av ABB, en presentation av företagets framtidsstrategi, nästa generations robotar med KTH-professor Danica Kragic, YuMi-roboten samt framtidens gruva och elnät.

Under koncernchefens inledningstal framkom det med all tydlighet att ABB:s huvudspår är kraft och automation, men att företagets kunder just nu går igenom stora förändringar.

–  För att detta ska bli verklighet måste våra produkter vara intelligenta, utrustade med sensorer. Och för oss, industriella företag som ABB, är det mycket viktigt att vi gör våra produkter kommunikativa för att stå främst i ledet, påpekade Ulrich Spiesshofer.

Under dagen invigdes även en ny tillväxthub, SynerLeap, med fokus på digitalisering i samarbete med forskningscentret i Västerås. Syftet med SynerLeap är att skapa ett ekosystem där ABB kan göra det möjligt för små teknikföretag att växa och vidga sig på en global marknad inom tre områden: industriautomation, robotik och energi. De fyra företag Gleechi, Evothings, Mobilaris och NODD är redan anslutna.

Dagen avslutades med en klockringningsceremoni med Nasdaq Stockholm, där ABB:s koncernchef Dr. Ulrich Spiesshofer fick ringa klockan på scenen och stänga börsen för dagen.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus