JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Spinverse gasar i Sverige

Den finska kommersialiseringskonsulten Spinverse stärker sin verksamhet i Sverige. Dels flyttar det svenska kontoret till KTH i Stockholm för att där komma närmare innovativa startupföretag. Dels har Thorbjörn Ebefors, närmast teknikchef på MEMS-foundryt Silex i Järfälla, tagit över som vd för den svenska verksamheten.

Spinverses affärside är att hjälpa europeiska företag, främst skandinaviska, med både offentlig och privat finansiering av forsknings- och utvecklingsprojekt inom industrin. I samband med Nokias omställning i Finland för några år sedan hjälpte företaget exempelvis, enligt egen utsago, till med att dra igång över hundra startupföretag.

I maj förra året etablerade Spinverse ett första dotterbolag i Sverige, med kontor mitt i Stockholm. Tanken är att det ska fokusera på den svenska marknaden, som företaget planerar att ta med storm.

– Vår verksamhet i Sverige har vuxit snabbt redan från starten och det var därmed rätt tidpunkt att ta ombord Toby som vd för vårt dotterbolag i Sverige, säger Laura Koponen, vd för Spinverse Innovation Management i ett pressmeddelande.

Tills nu har Laura Koponen styrt den svenska verksamheten. Thorbjörn Ebefors, kallad Toby, kom in som vd i Sverige i början av februari. I 17 år har han arbetat på Järfällaföretaget Silex, som han också var med och grundade en gång i tiden.

Silex är för övrigt ett av många företag som genom åren tagit hjälp av Spinverse, främst när det gällt EU- och Vinnovaprojekt.

– Med sin bakgrund och kompetens inom innovationsområdet, och en lång erfarenhet av ledarskap och internationellt företagande, är Toby rätt person att leda laget i Sverige, adderar Laura Koponen.

I samband med att det svenska dotterbolaget får en lokal vd flyttar också kontoret till Drottning Kristinas väg på KTH Campus i Stockholm. Genom flytten kommer företaget närmare intressanta start-up-företag, däribland Stings inkubatorverksamhet.

Svenska Spinverse har även knutit till sig Marcus Grünerwald, som får titeln Senior Project Manager. Marcus Grünerwald har mångårig erfarenhet av offentlig finansiering och innovationsutveckling, där finansiärerna exempelvis varit Vinnova, Energimyndigheten, FP7, CEF-Transport och Horizon 2020.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)