- När vi har frågat våra kunder har de sagt att det största problemet med oscilloskop som har djupt minne är att de uppdaterar skärmen alltför långsamt. Och det gäller alla tillverkare, inte bara Agilent, säger Peter Kasenbacher som är europeisk produktchef på Agilent.
- Med Megazoom vill vi lösa det problemet.
Lösningen är realiserad som en extra asic per kanal, som sitter direkt efter AD-omvandlingen och filtrerar data parallellt med att de sparas i minnet.
Från asicen skickas bara det vidare till instrumentets ordinarie processor som verkligen ska ritas på skärmen, vilket enligt Agilent kan snabba upp uppdateringarna 25 gånger.
Invärtes har Infiniium en standard-pc med Pentium III-processor och Windows 98. Det innebär bland annat att de kan anslutas till pc-nät och dela filer och skrivare den vägen. De kan också fjärrstyras över Internet och till exempel reagera på en trigger genom att skicka e-post.
Priset på ett Infiniiumoscilloskop börjar på 14 400 Euro för 600 MHz och två kanaler och slutar på 23 200 för 1 GHz och fyra kanaler. Baskonfigurationen när det gäller minne är 2 Mbyte per kanal och utbyggnadsmoduler kostar ungefär 500 Euro per Mbyte.
Tillsammans med oscilloskopen lanserar Agilent också tre aktiva prober med beteckningarna 1156, -57 och -58 som klarar frekvenser upp till 4 GHz.
Lennart Pettersson