Företaget har marknadsfört strategin som "HGL Total" där man tar uppdrag från ax till limpa.
- Vi har kunder som kommer med en idé och sedan gör vi hela utvecklings- och produktanpassningsarbetet. Som exempel kan jag ta Rosengren Gunnebos system Safe Pay som hanterar sedlar och mynt.
Men uppdragen kan lika gärna handla om att ta en halvfärdig produkt och industrialisera den eller att förbättra en färdig produkt.
- För att kunna lägga alla resurser på HGL Total har vi valt att avveckla vårt engagemang i Ronneby och Karlskoga, säger Jan Skoglund.
Kretskortsfabriken i Ronneby, som går med vinst och har 110 anställda, säljs till den lokala ledningen.
- Vi kommer att fortsätta samarbetet med dem och de kommer att behålla namnet HGL.
Fabriken i Karlskoga försattes i konkurs i somras. Den hade runt 100 anställda och sysslade med mekanisk bearbetning för telekomindustrin.
- Den drabbades hårt av telekomkrisen och även om vi lagt stora pengar på att ändra inriktningen är det fortfarande minst ett halvår kvar till den går runt, säger Jan Skoglund.
Kvar av HGL blir enheten i Flen med 180 personer och fabriken i Kina med cirka 90 anställda.
- I Flen bygger vi ihop systemen men det finns ingen kretskortstillverkning. Vi har också en grupp på 30 personer där som sysslar med teknikutveckling.
Fabriken i Kina är en sammansättnings- och mekanikenhet. Produktionen är i första hand avsedd för den kinesiska och den asiatiska marknaden.
Per Henricsson