JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Analys

Händelsekamerans extrema prestanda har gett den ett antal industritillämpningar. Men tekniken väntar ännu på massvolymer. 

Tankar från rooten:
Så lagar du root-buggen i Mac
Har ni hört att man just nu kan logga in som root på en Mac utan lösenord? Man tjatar sig in. Det är en färsk bugg. Jag lagade den – genom att utnyttja den.

JAN TÅNGRING:
Folk vet inte vad de kan få

Det finns en massa tekniska problem därute som går lösa med metoder som inte ens är särskilt avancerade. Men hur ska problemen hitta fram till dem som kan lösa dem? 

Ingenting kommer att förändras i affärsmodellen när Arm Holdings byter ägare. Om Arm skulle börja rucka på sin neutralitet som leverantör av cpu-kärnor, skulle hela ekosystemet rasa samman. 

Anna Wennberg, ElektroniktidningenANNA WENNBERG:

Ta DMASS med en nypa salt

När DMASS – Distributors’ and Manufacturers’ Association of Semiconductor Specialists – rapporterar distributionen av halvledare i Europa är det dystra siffror för Norden som visas upp. Fast DMASS har ingen vidare koll på Sverige. Organisationen representerar enbart knappt en fjärdedel av distributörerna som fanns med på årets Komponenttoppen.

http://etn.se/images/stories/personal/janne.jpgJAN TÅNGRING:

Samsungs brott lönar sig på tre veckor

Samsung blir nu ”bara” skyldig Apple 929 miljoner dollar i skadestånd för patentintrång och andra IPR-brott. Fortfarande ett högt belopp. Men ändå en god investering med facit i hand – Samsung är den enda mobiltillverkare som tjänar pengar vid sidan av Apple.

 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus