JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 10 juli 2020 VECKA 28

Mats stärker Lunds solcellsstolthet

I det tysta har uppstartsföretaget Sol Voltaics, som utvecklar solceller baserade på nanotrådar, rekryterat Mats Reimark som vd. Mats var som vd på uppstartsföretaget Transic djupt engagerad då halvledartillverkaren Fairchild köpte det svenska kiselkarbidföretaget under år 2011.
Lundabolaget Sol Voltaics, grundat av professor Lars Samuelson, har uppmärksammats på många olika sätt på sistone. Dels utsågs företaget tidigare i år till ett av de hetaste bolagen i Europa av tidskriften Red Herring genom att hamna på dess ”Topp-100”-lista (länk). Dels rankades företaget i våras återigen som ett av Sverige 33 hetaste teknikbolag av tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden.

Båda dessa händelser, liksom att avgående näringsminister Annie Lööf besökte företaget innan sommaren har företaget kommunicerat. Att Mats Reimark tog plats i vd-stolen för ett drygt halvår sedan har det däremot varit tystare om.

Mats Reimark var vd på Transic – sprunget ur forskning från KTH – i två år innan företaget köptes av Fairchild våren 2011. Innan dess kom han närmast från energikomponentbolaget Morphic, men dessförinnan jobbade han närmare 20 år i bilindustrin. Under många år arbetade han för Saab och General Motors, framförallt med utveckling av drivlinor för konventionella fordon och för hybridfordon.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)