JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IAR utvecklar stöd för RISC-V

EMBEDDED WORLD Uppsalaföretaget IAR, en världsledande leverantör av utvecklingsverktyg för inbyggda system, går med i stiftelsen som leder utvecklingen av den öppna cpu-arkitekturen RISC-V.

Annonseringen kommer idag på morgonen strax innan mässan Embedded World slår upp portarna i Nürnberg.

Det är ett svar på önskemål från kunder. Företaget säger sig uppleva en ökande efterfrågan på verktyg för utveckling av mjukvara för RISC-V-processorer. IAR tror att dess engagemang kommer att kunna öppna nya affärsmöjligheter kring RISC-V.

– Vi har kunder som för närvarande tittar på att arbeta med RISC-V i kommande utvecklingsprojekt och de har uttryckt ett behov av kommersiella verktyg med hög prestanda med professionell teknisk support, säger IAR-veteranen Anders Holmberg.

År 2019 hoppas IAR ha stöd för RISC-V i sin utvecklingsplattform Embedded Workbench

Som medlem i den icke vinstdrivande RISC-V-stiftelsen, kommer IAR att kunna observera och även delta i vidareutvecklingen av RISC-V och dess ekosystem för hårdvara och mjukvara.

– RISC-V-tekniken och -ekosystemet utvecklas snabbt just nu, och det pågår mycket spännande innovation, säger Anders Holmberg.

RISC-V föddes som ett forskningsprojekt på Berkeleyuniversitet. Hösten 2014 lanserades den som en öppenkodskärna.

På Embedded World i hall 3A, plats 419, hittar du i år sex RISC-företag i en gemensam monter: Antmicro, Imperas, Syntacore, Greenwaves, Ultrasoc och Vectorblox. 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)