JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Nyheter

Under det nya varumärket ”EK Power Drives” kommer kraftspecialisten EK Power Group att marknadsföra sitt kunnande inom kundanpassad motorstyrning. Det är företagets starka kompetens i kombination med industrins allt större behov av effektiv motorstyrning som ligger bakom strategiändringen.

Den svenska lastbilsutmanaren Einride fyller på kassan med 110 miljoner dollar. Pengarna ska användas för expansion i Europa och USA.

En ny centrumbildning för tillämpad AI ska stärka svensk industri och offentlig sektor. Forskningsinstitutet ska därför rekrytera tio personer med fokus på deep learning, datorseende, språkteknologi, automatiska resonemang och AI-plattformar.

En vecka handlar det om. Electronica 2022 tvingas flytta till den 15-18 november nästa år på grund av krock med en stor byggmässa. Semicon Europa 2022 följer med i flytten.

Den 20 maj genomför branschföreningen Svensk Elektronik den årligen återkommande Direktivsdagen. Kemikalieinspektionen, PTS och Elsäkerhetsverket deltar.

Den amerikanska halvledarjätten bygger ut sin fabrik för avancerad kapsling i Rio Rancho,  New Mexico. För 3,5 miljarder dollar får Intel en anläggning som bland annat klarar tredimensionella byggsätt där chippen staplas på varandra, en teknik som företaget döpt till Foveros.

På måndag i nästa vecka genomför den europeiska teknikplattformen Photonics21 ett webbinar om hur man söker pengar från EIC Accelerator. EU:s flaggskeppsprogram ska stötta kommersialisering av teknik med hög risk men samtidigt stor potential för unionen.

Igår var det dags för energikonferensen Power Circle Summit – i år med temat Connecting Energy. Under dagen ordnades bland annat en pitchtävling för uppstartsbolag där Graphmatech tog hem första pris.

Välj de program, den serverkapacitet, det lagringsutrymme och den säkerhet du behöver. Därefter är det bara att teckna en prenumeration. Ericsson har slagit sig ihop med den virtuella operatören Telarus för att kunna erbjuda tjänsten i USA till alla som huvudsakligen arbetar från ett hemmakontor.

I samband med dagens kvartalsrapport kvantifierade tyska Infineon vad komponentbristen innebär för bildindustrin. Under första halvåret kommer 2,5 miljoner bilar inte att kunna tillverkas trots att det finns potentiella köpare, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

Missade du Energiutblick 2021 – en konferens för alla som arbetar för ett hållbart energisystem i Sverige – i förra veckan. Ingen fara. Nu serverar Energimyndigheten det fullspäckade programmet i en spellista på nätet.

Idén var att rena vatten med solens strålar, men lösningen blev för dyr. Då vändes sig det danska uppstartsföretaget 4Life Solutions till teknikkonsulten Prevas. Inom kort är en extremt billig vattenrenare redo för världens fattigaste länder.

Belysningsföretaget Tyri lägger ytterligare två miljoner kronor på sitt EMC-labb. Därmed kan Göteborgsföretaget även testa hur lamporna påverkas av externa störningar.

Den amerikanska operatören Verizon köpte AOL och Yahoo år 2015 och 2017 för 4,4 respektive 4,5 miljarder dollar. Nu säljer företaget, som leds av tidigare Ericsson-vd:n Hans Vestberg, verksamheten för 5 miljarder dollar.

Svenska Allgon säljer dotterbolaget Smarteq Wireless till det amerikanska antennbolaget PCTEL. Avyttringen är en del i företagets strategi att renodla verksamheten mot radiostyrning.

Svenska Things – som kallar sig accelerator för uppstartsföretag – har kommit med i DeepTech Alliance, en sammanslutning vars mål är att matcha europeiska småbolag, vassa inom det som kallas deeptech, med stora internationella företag. Därmed utvidgar Things sin svenska spelplan till att omfatta Europa.

 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)