JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note får brohuvud i England
Kontraktstillverkaren Note har köpt den engelska kollegan Proqual i Bristol med 40 anställda.

- Vi kommer nu att tillföra verksamheten ytterligare kompetens och skapa vår första Nearsourcing-verksamhet i England. Bolagets upparbetade kundbas innebär därför en stor potential för framtida tillväxt på den engelska marknaden, säger Knut Pogost som är strategiansvarig på Note.

Proqual har fabrik i Gloucestershire, nära Bristol. Verksamheten är inriktad på tjänster tidigt i produktlivscykeln såsom prototyptillverkning och avancerad elektroniktillverkning i mindre serier. Företaget omsätter 45 miljoner kronor per år och har 40 anställda.

Notes nearsourcingkoncept går ut på att ha utvecklingsarbete och prototyptillverkning nära kunderna medan volymproduktionen sker i ett lågkostnadsland. Note har under hösten förvärvat kapacitet i Polen och Kina. I nearsourcingkonceptet ingår också komponentdatabasen Notefied som kan föreslå lämpliga komponenter vid utvecklingsarbetet.

Som en konsekvens av nearsoursingstrategin har Note nyligen varslat 124 av sina cirka 550 anställda i Sverige om uppsägning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus