JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mydata fortsätter sakta in
Maskinleverantören Mydata redovisar en minskad omsättning för årets andra kvartal. Samtidigt kostar introduktionen av den nya, snabba monteringsmaskinen MY100 mycket pengar.

Omsättningen landade på 143 miljoner kronor under andra kvartalet. Det är en nedgång från 166 miljoner i fjol. Totalt ger det en omsättning för första halvåret på 298 miljoner kronor, ned från 323 miljoner kronor i fjol.

Mydatas rörelseresultat för det första halvåret är ett minus på 13 miljoner medan företaget gjorde en vinst på 20 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Mer alarmerande är att kassaflödet från den löpande verksamheten landade på -62 miljoner kronor under januari till juni. Motsvarande siffra för 2007 var -4 miljoner kronor.

”Introduktionen av MY100, med upprampning av produktion och tillverkning av maskiner för kunddemonstrationer och säljsupport, har resulterat i en extraordinär belastning på kassaflödet. Även den minskade faktureringen och valutaeffekterna har påverkat kassaflödet negativt” skriver Skanditek.

Under första halvåret fick företaget in order värda 8 miljoner kronor för den nya lodpastatryckaren MY500 vilket enligt riktprislistan motsvarar fyra maskiner.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus