JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Konsultföretaget Mocean Labs från Göteborg har utvecklat en stor del av den hårdvara och mjukvara som används i Visteons nya underhållningssystem för baksätespassagerare. Systemet visades upp på den amerikanska underleverantörsmässan Convergence 2008 i förra veckan.

– Vi är mycket glada och stolta över detta uppdrag där vi har långtgående ansvar för mjukvaru- och FPGA-utvecklingen, säger Mocean Labs vd Mikael Söderberg.

Arbetet har gjorts på uppdrag av Visteons brittiska dotterbolag och har kretsat kring ett IP-block för Most-bussen kallat MOST LogiCORE som samutvecklats med FPGA-leverantören Xilinx.

Most-bussen är avsedd för multimediatillämpningar i fordon och klarar i den ursprungliga varianten att skyffla data med 24,8 Mbit/s.

Xilinx köpte 20 procent av Mocean Labs för ett knappt år sedan med det uttalade målet att öka sin IP-portfölj med byggblock till fordonsindustrin vilket är Mocean Labs specialitet. Bland annat har ett antal befintliga IP-block för ljud- och video-processning anpassas till Xilinx familj med fordonskretsar.

Mocean Labs grundades 2003 och utvecklar lösningar för ljud och video till fordonsindustrin. Bland annat har företaget tagit fram en styrenhet för kommunikationsbussen Most som finns med i Xilinx IP-bibliotek. Men företaget har också utvecklat ett infotainmentpaket till baksätespassagerarna i BMW:s senaste X5-modell. En annan produkt som företaget står bakom är en portabel mediaspelare för Harman/Becker. Den säljs av biltillverkarna men går också att köpa på bland annat Mediamarkt.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus