JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
I höstas var Huaweis verksamhet inom mobiltelefoner till salu. Men ingen köpare var beredd att betala vad Huawei ville ha. Nu satsar företaget istället mer på området och vill rekrytera upp till 60 personer i Kista där Sony Ericsson drar ned.

– Uppgifterna är alldeles korrekta men i nuläget handlar det om ett 15-tal personer som ska anställas. Vi säger ”i nuläget” för det är fortfarande en utvärderingsfas, säger Urban Fagerstedt som är operativt ansvarig för Huaweis utvecklingsprojekt i Sverige till tidningen Affärsvärlden.

Det var i början av oktober som Sony Ericsson varslade runt 550 personer inklusive konsulter i Kista.

– Det här har intresserat oss. Huawei har ett separat bolag som ägnar sig åt terminalutveckling. De har studerat om den här händelsen, Sony Ericssons varsel i Kista, ger oss en möjlighet att komma igång i Sverige inom också den här verksamheten.

De personer man söker ska syssla med konstruktionslösningar och idéskisser på en ganska hög nivå.

Företaget håller också på att starta ett utvecklingskontor i Göteborg. Företaget söker ett 30-tal personer med inriktning på mobilnätsutveckling med kompetens och erfarenhet inom mobilradioutveckling och mikrovågskommunikation, skriver Affärsvärlden.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus