JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lyckad elektronikmässa i Göteborg

Med lågt ställda förväntningar och en stark konjunktur i ryggen är det kanske inte konstigt att mässan Elektronik 2011 blev en succé med lite drygt 80 nöjda utställare och runt 2000 besökare.

När Easyfairs Elektronik i skrivande stund lider mot sitt slut går det lätt att konstatera att tillställningen blev klart lyckad. Konceptet med små, standardiserade montrar, seminarier på mässgolvet och en kompakt uppbyggnad av mässan gjorde att stämningen blev den rätta med hög ljudnivå och trångt i gångarna.

Besökarantalet - drygt 1100 första dagen och uppskattningsvis knappt 1000 andra dagen - är kanske inte så imponerande globalt sett, men väl godkänt för en mässa av denna kaliber. Med lite drygt 80 utställare motsvarar det cirka 25 besökare per utställare.

Det välmatade seminarieprogrammet drog i många fall fullt hus, det gällde bland annat när Elektroniktidningens Adam Edström frågade ut Johan Konnberg om Volvos satsning på el- och hybridbilar.

Nästa Easyfairs Elektronik går av stapeln 2013, närmare bestämt 23-24 april. Att den blir numret större verkar sannolikt i dagsläget. Platsen blir densamma, Svenska Mässan i Göteborg, men man flyttar en trappa upp till konferenscentret.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)