JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Linear köper pionjären bakom ”smart damm”
Det tillhör ovanligheterna att Linear Technology öppnar plånboken för att köpa andra företag. Men nu har det skett. Linear köper Dust Networks, som är specialist på teknik för trådlösa sensornätverk.
När Elektroniktidningen träffade Linear Technologus vd Lothar Maier för ett år sedan förklarade han varför företaget inte köper andra företag.

– Om det finns en produkt där ute som attraherar oss så kan vi göra den själva lika bra, om inte bättre. Så varför ska vi köpa ett företag som har mycket sämre finansiell prestanda än vi, sade Lothar Maier (se länk).

Nu kringgår dock Linear sin regel och köper Dust Networks, som utvecklar energieffektiv radioteknik och mjukvara för att skapa trådlösa nätverkslösningar i industrimiljö. Dust Networks grundades 2002 av Kristofer Pister, en professor från Berkley som myntade begreppet "smart dust", alltså sensornoder som inte är större än dammkorn och som kan kommunicera trådlöst.

Enligt Dustin Networks vd Joy Weiss passar de två företagen varandra som handen i handsken.

– Vi har redan produkter och kunder som kompletterar varandra väldigt väl, och med Linears globala försäljning kan vi ligga i framkanten och få sensornätverk att anamma trådlöst i ännu mycket större skala, säger Joy Weiss.

Dust Networks teknik kommer att stärka Linears produktportfölj inom områden som datainsamling, energiskördning (energy harvesting) och styrning av industriprocesser.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)