JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Programmera roboten med glasögonen

Västeråsföretaget Pennys specialglasögon som återger innehållet på till exempel smartmobilens skärm ska användas för att styra och programmera industrirobotar. Projektet värt fyra miljoner kronor drivs i samarbete med tyska Fraunhofer Institut och Robotdalen.
– Vi är stolta över att Fraunhofer valde våra AR Glasögon före deras egenutvecklade liknande glasögon samt att de valde bort andra välkända konkurrenter. Det positionerar Penny som ett av Europas vassaste företag inom det här specifika området, säger Pennys vd Peter Ovrin i ett pressmeddelande.

Företagets glasögon gör det möjligt att få skärmbilden från till exempel en smartmobil projicerad i luften framför användaren. Bilden, som är halvgenomskinlig, upplevs som cirka 70 tum stor.

Enligt Penny har glasögonen som döpts till C Wear Interactive Glasses en av marknadens högsta upplösning och störst betraktningsvinkel (Field of View) på 47 grader.

I det nya robotprojektet ska glasögonen användas för att direktkommunicera, styra och programmera olika typer av industrirobotar. För att minska resandet till Fraunhofer i Tyskland ska Robotdalen bygga en testbädd i Västerås.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)