JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sundsvall lär ledare i 3D

Forskningsledare i 3D-teknik – det är vad Mittuniversitetet ska utbilda inom ett fyraårigt projekt finansierat av EU inom Horizon 2020. Inom projektet ska 15 forskare utbildas i bildupplevelser så att de effektivt kan utveckla nya metoder och modeller av kameror och displayer.

Projektet heter ”European Training Network on Full Parallax Imaging” och ingår som en del av Marie Curie European Innovative Training Network. Här ska fem europeiska universitet, två företag och ett forskningsinstitut utbilda femton forskare i början av sina karriärer inom allt från synsystemet och optik till datorfotografi och bildbehandling.

– Forskarna kommer att lära sig mer om ämnet, men de kommer också att utbildas i ledarskap och få lära sig att arbeta med innovationer och patent. Tanken är att skapa en bra grund för att de ska kunna utvecklas till framtidens forskningsledare, säger Mårten Sjöström, professor och projektledare vid Mittuniversitetet.

Vid Mittuniversitetet forskningscenter STC i Sundsvall ligger fokus på 3D-teknik. Här kommer även en forskarskola att anordnas, dit samtliga forskare i projektet samlas för att under några dagar arbeta tillsammans för att utveckla framtidens bildteknik.

Det svenska universitetet kommer även att anställa två doktorander som ska ingå i forskningsprojektet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)