JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Videostabilisering från Uppsala prisat i Barcelona

En mjukvara för bildanalys och videooptimering kammade hem segern i kategorin "Young Bulls" i den årliga tekniktävlingen Bully Awards. Tävlingens syfte är att hitta framtidens kometer bland Europas unga teknikföretag.
– Bully Awards har liknats vid Oscars-utdelning för Europeiska teknikbolag. En stor panel av industriexperter, media, riskkapital och erfarna entreprenörer granskar de nominerade bidragen, för att hitta guldkornen på den europeiska teknikscenen, säger företagets grundare Farley Duvall i ett pressmeddelande.

Imint – Image Intelligence AB – är ett mjukvarubolag i Uppsala sprunget ur forskning inom bildanalys. Företagets algoritmer för realtidsanalys och förbättring av video har i många år använts inom försvars- och industriella tillämpningar.

På riskkapitalkonferensen Pathways 2014, organiserad av White Bull, lanserade Imint den första prototypen av Vidhance Mobile, där algoritmerna anpassats för en smartmobil med Android. Den första funktionen som visades var cinematisk videostabilisering, där Vidhance Mobile i full realtid tar bort det oavsiktliga gungandet och skakandet vid filmning med en handhållen mobil.

I samband med konferensen tilldelades Imint priset i kategorin Young Bulls. Ett annat svenskt bolag som prisats av White Bull är ögonstyrningsföretaget Tobii som fick pris både 2012 och 2013 i kategorin "Longhorns".
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus