JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Din extrahand

Handlödning brukar kräva minst tre händer, en för lödkolven, en för komponenten och en för lödtråden. Wellers lösning på problemet är en automatisk lödtrådsmatare monterad på lödkolven.

Den automatisk lödtrådsmataren ger ett kontinuerligt flöde av lödtenn som går att justera för att få en jämn lödfog. För att hindra lödtennet från att fastna och förbättra kontrollen över lödtennsflödet har matarenheten konstruerats med en särskild beläggning på insidan av slangen.

Vidare finns timer- och pulslägen vilket ytterligare ökar kontrollen över lödtrådens frammatning och ger större flexibilitet vad gäller volymen och hastigheten.

De integrerade start-, stopp- och standby-funktionerna ger lägre energikonsumtion och förlänger livet på lödspetsar och värmeelement.

Matarenheten rymmer en hel enkilosrulle med lödtråd och kommer i två modeller. WTSF 80 är en 80 W-modell (med en 2,4 mm lödspets, LT B) som är kompatibel med Wellers lödstationer WD, WR, WS och WSD. 120 W-versionen WTSF 120 är kompatibel med lödstationerna WR, WD och WSD.

Den nya lödtrådsmataren säljs bland annat av RS Components.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus