JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

För ett år sedan stod det klart att vitvarujätten Whirlpool skulle donerade sitt EMC-labb i Norrköping till universitetet. Företaget behövde det inte längre när fabriken på orten var avvecklad. Nu är det invigt och ska ge skjuts åt utbildning, forskning och företagande.

– På Combitech tog vi över ett gäng världsledande utvecklare av mikrovågsteknik från Whirlpool och vi lyckades också, å universitetets vägnar, få igenom en donation av laboratoriet. Forskning och utbildning inom EMC är viktigt för oss, säger Christoffer Eek, affärsutvecklare på teknikkonsultföretaget Combitech, till LiU-nytt.

Labbet är halvdämpat och var för högt för befintliga lokaler. Norrköpings kommun ställde upp med pengar för att flytten skulle bli verklighet och nu är det invigt.

– Näringslivet skriker efter den kompetens våra studenter får och vi hoppas kunna fördubbla antagningen från 30 studenter per år till 60. Vi vill ju också att de studenter som läser elektronik i Linköping ska få anledning att läsa kurser här i Norrköping och utnyttja de möjligheter EMC-labbet ger, säger professor Shaofang Gong till LiU-nytt.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)