JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Lundaföretaget Scalado, som gör mjukvara för bildhantering i mobiltelefoner, har skrivit avtal med japanska NEC och Renesas samt koreanska Corelogic. Vart och ett av avtalen är värt miljonbelopp skriver nyhetsbrevet Rapidus.
De tre asiatiska halvledarbolagen får i och med avtalen licens att använda Scalados teknik för att snabbt ta bilder och kunna bläddra i digitala album, av företaget kallat Speedtags. Fadi Abbas, en av Scalados grundare, säger till nyhetsbrevet Rapidus att alla avtalen är värda miljonbelopp, men att han ser kontakterna och referenserna som avtalen innebär som på sikt ännu mer betydelsefulla.

Aptina, Samsung och Fujitsu hör till Scalados tidigare kunder för Speedtags. De nya avtalen gör enligt Rapidus att alla världens tio största tillverkare av kamerasensorer är kunder hos Scalado. Alla de fem stora mobiltillverkarna är också kunder – Scalados teknik finns i över 400 miljoner mobiltelefoner.

Bland de nya avtalen ser det med NEC ut att snabbast resultera i produkter – här hoppas Fadi Abbas få se tekniken i mobiler i slutet av nästa år.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)