JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bräck polarna med mobil i marmor

Bräck polarna med mobil i marmor


Kanadensiska Mobiado har visat upp en mobiltelefon där höljet är gjort i ett solitt stycke marmor, med guldgraveringar. Är detta månne den mest exklusiva mobilen just nu?
Ädelstenar och design i all ära, ska man göra något exklusivt och tidlöst så ska det vara marmor. Så resonerar åtminstone kanadensiska Mobiado, vars senaste lyxmobil kallad CPT001 är gjord just i detta material.

Ett solitt stycke av stenen utgör själva höljet, som bland annat rymmer en pekskärm gjord av en enda stor safir, och därtill gravyrer i guld. Mellan de två knapparna (i guld de också förstås) för att ringa upp och avsluta samtal finns en gammal hederlig mekanisk klocka av finaste kvalitet med urverket synligt.

– Användningen av marmor är en tribut till de grandiosa marmorstatyerna från renässansen. Vår passion för avant-garde är en essentiell komponent i vår DNA och vår historia, och drivkraften i vår FoU-strategi, skriver Mobiado i ett pressmeddelande.

Några priser anges inte, inte heller några tekniska prestanda eller när marmormobilen eventuellt kommer att börja säljas.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)