JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kompetent liten analysator för basstationer

Kompetent liten analysator för basstationer

Anritsus handhållna basstationsanalysator BTS Master kommer i en ny generation som klarar samtliga generationer: 2G, 3G och 4G. Dessutom kan instrumentet mäta på basstationens alla gränssnitt.
Anritsu har en lång tradition av att utveckla instrument som används vid installation och service av basstationer och annan radioutrustning. BTS Master är ett av de mer kompetenta, som beroende på konfigurering klarar att analysera basstationens alla gränssnitt: det digitala, radiogränssnittet, antennen och även den utsända signalen.

Instrumentet klarar standarder som LTE, Wimax, WCDMA/HSDPA, CDMA/EV-DO och GSM/EDGE beroende på konfigurering.

MT8222B kan demodulera signaler med en bandbredd på upp till 20 MHz, något som behövs för både LTE och Wimax. Med en extern demodulator går det att tänja det till 30 MHz (zero-span IF output). För att testa basstationens mottagning går det att lägga till en vektorsignalgenerator som klarar 400 MHz till 6 GHz. Signalgeneratorn kan skapa två modulerade signaler plus brus.

Vidare går det att göra tvåportsmätningar på kablar och antenner över samma frekvensområde, 400 MHz till 6 GHz. Bland annat kan man mäta reflektionen, dämningen i kabeln, stående våg och avstånd till fel. På antenner kan man mäta antennförstärkning, isolation och dämpning.

Det finns också en inbyggd spektrumanalysator som täcker 150 kHz till 7,1 GHz. Fasbruset är typiskt -100 dBc/Hz vid 10 kHz offset, den typiska brusnivån (DANL) är -163 dBm med 1 Hz upplösningsbandbredd och det dynamiska området är bättre än 95 dB med 1 Hz upplösningsbandbredd.

Det finns en mängd tillval, bland annat en GPS-mottagare för att logga den geografiska positionen på mätningarna.

Instrumentet kan trots sin litenhet, ungefär som ett A4-papper och en vikt på 4,9 kilo, logga data en hel vecka utan att fylla minnet. För att sedan presentera data på ett överskådligt sätt finns ett tillhörande analys- och rapportgenereringsprogram.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)