JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kopplar ihop PXIe-chassin

Kopplar ihop PXIe-chassin


De nya timing- och styrkorten från National Instruments underlättar för dem som vill skapa riktigt stora testsystem med flera PXIe-chassin.
Timingmodulen PXIe-6674T alstrar och routar klock- och triggsignaler mellan korten i ett PXI Express-chassi. Den kan också routa signaler till andra PXI- och PXIe-chassin och tredjepartsinstrument.

Modulen kan skapa två typer av klocksignaler. Den första är en mycket stabil klocka på 10 MHz som baseras på en precisionsreferens i form av en ugnskompenserad kristalloscillator med en noggrannhet på 50 ppb. Den andra är en klocka på upp till 1 GHz med µHz-upplösning baserat på en DDS-krets (direct digital synthesis). Signalerna distribueras differentiellt i en stjärnkoppling vilket ger en förskjutning (skew) som än mindre än 500 ps medan fördröjningen är 10 ns.

Fjärrstyrenheten PXIe-PCIe8388 har 16 PCI Express-länkar (Gen 2) som ger upp till 8 Gbyte/s kontinuerlig datatakt i vardera riktningen. Det är åtta gånger bättre än existerande produkter. Enheten kan till exempel arbeta ihop med den kraftfulla och rackmonterade styrenheten RMC-8354 (som har en Intel Core i7-processor) via en helt transparent PCI Expresslänk.

Fjärrstyrenheten har även en port som gör att man kan bygga snabba flerchassisystem genom att koppla ihop flera PXI Expresschassin eller andra chassin med generella grafikbearbetningsenheter för att ytterligare öka beräkningskraften.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)