JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sics planerar för mjukvaruvecka

Sics planerar för mjukvaruvecka

Sics Cloud Day 2011, FOTO: Kersti Hedman
Forskningsinstitutet Sics arrangerar allt fler konferenser inom mjukvaruområdet. Nästa år slås de ihop till en enda. ”Sics Software Week” är arbetsnamnet.
Här är Sics mjukvarukonferenser
Cloud Day handlar om ”datormolnet” – mjukvara som en servertjänst i nätet. Konferensen ägde rum igår den 14 september och drog cirka 300 besökare. Microsoft, Berkeley, Ericsson och Google medverkade.

Multicore Day tar upp utmaningarna med processorer med multipla kärnor. Konferensen pågår idag med drygt 300 besökare. Intel är huvudtalare och konferensen sponsras av Enea och Tilera – den senare med 225-kärniga processorer i vardande.

Android-dagen är tillägnad Googles operativsystem Android, i vilken många ser en potentiell standardplattform för uppkopplade inbyggda system. Årets konferens äger rum nästa vecka, den 21 september, och bjuder på Freescale, ST-Ericsson, Enea, ABB, Arduino, och plattformar från Arm9 till A9. Drygt 200 besökare är hittills föranmälda.

Internet of Things Day är en ny konferens om en värld där allt fler objekt i vår omgivning är  datoriserade och uppkopplade. Kompetensen finns i gruppen Networked Embedded Systems, som tittar på tekniken och i centret Mobile Life som tittar på användningen.
Det började år 2007 med Multicore Day. I år ger Sics ytterligare två mjukvarukonferenser: Android-dagen och Cloud Day. Ytterligare en konferens är under utveckling, på temat The Internet of Things.

Nu har idén fötts att baka ihop de fyra konferenserna till en enda konferensvecka. Sics har noterat att delar av publiken återkommer på flera mässor.

– Delvis handlar det om att vara praktisk – om man samordnar så blir det lättare att avsätta tid för att resa hit, säger Kersti Hedman, marknadskommunikatör på Sics.

Sics har just börjat snickra på planerna och diskussionerna är än så länge preliminära.

– Vi kommer ganska snart att bestämma vilka veckor och ämnen det blir.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)